HVAD ER YOGA?

Yoga betyder at forene krop sind og ånd til en levende helhed eller bevidsthed. Yogaen er både en filosofi og en erfaringsvidenskab som har sin oprindelse i nogen af verdens ældste skrifter, Vedaerne, som menes at være over 3000 år gamle. Yogaen er en livsfilosofi der også omfatter praktiske anvisninger og metoder til at harmonisere krop, sind og ånd og samtidigt udvikle det menneskelige potentiale. Kropsøvelser (asanas), åndedrætsøvelser (pranayama) og meditation (dyana) er de dele af Yogaen som vi bedst kender her i Vesten. De fysiske øvelser har til formål at balancere alle fysiologiske processer i kroppen (såsom kirtelsystemet, nervesystemet, organsystemer, etc.), styrke kroppen (muskler, led, knogler, etc.) og forberede sindet til at kunne være opmærksom, koncentreret og hvile i sig selv og i indre stilhed i meditationen.

Hvad er Mindful Yoga?

Når du deltager i en Mindfulness gruppe vil der også indgå lettere og restituerende Yoga øvelser. I en Mindfulness gruppe praktiserer vi Yoga øvelser med fuld opmærksomhed på selve bevægelsen og åndedrættet . På den måde bliver Yoga træningen til en meditation i bevægelse og en effektiv måde at finde ind til sin krop, slippe stress og opleve nærvær og indre ro. Du får dermed både den fysiologiske og den psykologiske virkning som Yogaen kan give dig.

Vigtigt er også at nævne, at i Mindful Yoga er fokus ikke så meget på indlæring af krævende stillinger, som kræver mange års træning. Vi fokuserer mere på at opleve flow og nærværet i den enkle og bevidst udførte bevægelse. I mindfulnessbaseret Yoga er vi bevidst opmærksomme på åndedrættet og kroppens bevægelse. Krop og åndedræt er vores anker i nuet på samme måde som vi kender det fra siddende Mindfulness meditationer. I Mindful Yoga lærer vi øvelser der virker restituerende, beroligende og også energigivende. Den fornyende, beroligende og energigivende virkning kan mærkes både i krop og sind. Man kan sige at kroppen og åndedrættet er ligesom indgangsdørene  ind til os selv, ind til velvære, nærvær og livsenergi.

Mindful Yoga øvelser til dig

Mange deltagere har lyst til at praktisere øvelserne derhjemme og måske udvide repertoiret lidt hen ad vejen. Herunder kan du se et mere omfattende yogaprogram hvorfra du til din daglige praksis kan plukke enkelte øvelser eller en større del af programmet..

Vær opmærksom på at udføre øvelserne med fuld opmærksomhed på det du sanser lige nu, f.eks. dit åndedræt, din bevægelse, følelsen i kroppen, kontakten til underlaget, etc.

Afslut altid med den liggende hvilestilling og opmærksomhed på åndedrættet.
God fornøjelse!

Læs mere om mit mindful yoga kursus og tilmeld dig.

Klik på billedet nedenfor hvis du er interesseret i at se mindful yoga programmet: