00TJ0252_preview.jpeg

SILKE ROWLIN (cand.psych.aut) 

Min psykolog praksis ligger på Sydfyn, i Svendborg på dejlige Thurø og jeg har arbejdet som psykolog i over 20 år heraf de sidste 10 år i egen klinik, først i Odense og nu i Svendborg.

Både fagligt og personligt har jeg gennem mange år været optaget af hvordan vi gennem nærvær og træning af nærvær kan ændre på uhensigtsmæssige indstillinger og situationer og skabe bedre livskvalitet, trivsel og overskud, både arbejdsmæssigt, personligt og relationelt. I løbet af de mit arbejdsliv har jeg haft utallige samtaler og kursusforløb med mennesker fra alle lag og fra de fleste arbejdsfelter og positioner ii samfundet.

Det har givet mig en unik indsigt i både udfordringerne men også de store udviklingsmuligheder der ligger i os mennesker. Jeg brænder for at guide enkeltpersoner, medarbejdergrupper og organisationer  til at udvikle en mere fordomsfri, nærværende opmærksomhed som skaber personlig integritet, værdibaseret vækst og sammenhængskraft.

Jeg har to store børn, på 18 og 23 år og bor til dagligt i Svendborg på Sydfyn.

Mindfulness, retreater og psykologi

Jeg er født og opvokset i den sydvestligste hjørne af Tyskland i et kulturelt og åndeligt åbent og mangfoldigt miljø.  Min interesse for metoder der fører til større selvindsigt og mit ønske om at opleve dybere nærvær og mening er startet meget tidligt i begyndelsen af mit voksenliv og denne søgen har ført mig til mange retreats, kurser og uddannelser i ind- og udlandet. 

Nedenfor er de vigtigste oplistet:

 • ,1982-83 Retreater i Intuitives Atmen hos Karl Scherer, Tyskland

 • 1982-83 Irene Frei (Lama Dorje Drölma), 1 årig uddannelse til lærer i Mindfulnessbaseret intuitiv Åndedrætsterapi i Tyskland og Schweiz

 • 1982- 90 Flere meditationsophold i Indien, Tyskland, Svejts, Italien, både i buddhistisk og Advaita Vedanta Tradition.

 • 1982-83 2 årig mindfulnessbaseret teateruddannelse hos Hans Dürr, Tyskland

 • 1984-89 underviser på daværende Århus Teater Akademiet og Århus Teater skolen i fysiodramatik, Tai Chi og danseteater

 • 1990-95 Psykologi studiet på Århus Universitet, derefter barsel og forældreorlov

 • 1991-93 2 årig vækstterapeutisk uddannelse hos Ole Vaduum Dahl

 • 1992-94 2 årig Yogalærer uddannelse hos Anne Lise Dresler ved Jysk Yoga forbund. Efterfølgende begyndte jeg at undervise Yoga, meditation, stresshåndtering og sundhedspsykologi

 • 1997-07 i 10 år ansat som Psykolog ved CVU Sjælland med undervisning og rådgivning / stresshåndtering for sundhedspersonale ved flere sundhedsuddannelser og i Efteruddannelsen. I denne periode deltog jeg i mange kurser for Psykologer indenfor Klinisk Hypnose og Visualisering.

 • 2007 -09 ansat i privat praksis, klinisk autorisation

 • 2008 Mindfulnessinstruktøruddannelse ved Kognitiv Gruppen i Århus.

 • 2009 åbnede jeg Center For Mindfulness på Fyn, hvor jeg har afholdt utallige mindre og større Mindfulness gruppeforløb, MBSR/MBCT programmer, foredrag om Mindfulness, stresshåndtering, trivsel og arbejdsglæde for virksomheder og organisationer, Mindfulness uddannelsesprogrammer, samt individuelle konsultationer og stresshåndteringsforløb.

 • 2010-2017 var jeg også tilknyttet som psykologisk konsulent og behandlingsleder i misbrugsbehandlingen ved Kriminalforsorgen.

Jeg tilbyder individuelle konsultationer og samtaler samt parterapi i Odense og Svendborg.